Alternativer til Tibber

NB innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Glitre, LOS, Norgesenergi, Talkmore og VIBB. Samarbeidet har ikke påvirket det redaksjonelle innholdet i denne artikkelen.

Er du som meg Tibber kunde? Da ble du kanskje like irritert som meg, da Tibber i september, med 2 dagers varsel, gikk ut og endret vilkårene sine. Fra og med 1. oktober måtte vi som Tibber kunder betale strømmen på forskudd (for enten 15 eller 25 dager avhengig av forfallsdato). Regningen som kommer nå i begynnelsen av oktober vil dermed bli minst 50% så stor som vanlig (om du velger forfall 15.).

Advertisements

Jeg satte meg derfor ned for å se hvilke andre alternativer det er der ute som tilbyr etterskuddsbetalt strøm til priser som er like gode eller bedre enn Tibber.

Med Tibber har vi betalt spot + 1 øre i påslag og en månedspris på 39,-

Her er etter min mening de beste alternativene (sett bort ifra rene lokketilbud):

Leverandørspot påslagmånedsavgiftpåslag ved 1000 kWh
Vibb0 øre/kWh0,- (39,- inkl. app)0,-/39,-
Elekt1 øre/kWh0,- (39,- inkl. app)10,-/49,-
Rauma Energi1,98 øre/kWh0,-19,80
Motkraft1 øre/kWh19,-29,-
Gudbrandsdal Energi3 øre/kWh0,-30,-
Klarkraft0,5 øre/kWh35,-40,-
Glitre (for Huseierne medlemmer)2,8 øre/kWh12,5040,50
LOS (for Coop medlemmer)3,45 øre/kWh9,-43,50
Elkompis1 øre/kWh34,-44,-
Circle K1 øre/kWh39,-49,-
Norgesenergi0 øre/kWh49,-49,-
Talkmore0 øre/kWh49,-49,-
priser innhentet på strømleverandørenes nettside 03.01.2023

Noe av det beste med Tibber har jo ikke bare vært prisen, men også mulighet til å se sanntidsdata for strømforbruk og mulighet til å styre smartkomponenter (IoT komponenter) for å varme opp huset, og lade bilen, når strømmen er billigst. Jeg har derfor sett på om noen andre kan tilby dette.

Vibb vs. Tibber

Som det fremgår av tabellen over tar Vibb i utgangspunktet bare 0 øre i påslag og 0,- måneden. Du betaler altså bare for spotprisen. Dersom du imidlertid ønsker å følge med på strømforbruket i en app og smartlade elbilen, slik vi Tibber kunder er vant til, må du ha Vibb+ som koster 39,- i måneden. Ønsker du sanntidsdata av forbruket må du imidlertid kjøpe deres versjon av Tibber pulse – Oss brikken. Den koster hele 990,- + 9,- per måned. Vibb opplyser at de vil lansere smart varmestyring innen kort tid, men tilbyr altså enda ikke dette gjennom sin app.

Gudbrandsdal Energi vs. Tibber

Gudbrandsdal Energi tilbyr smartlading av elbil i sin app. De tilbyr også tilgang til sanntidsdata av forbruk ved å bruke deres Puls. Denne koster 29,- i måneden å leie. Per i dag tilbyr GE dessverre ikke smartstyring av IoT komponenter gjennom sin app, men de skriver på sine nettsider at de snart vil lansere «smart varmestyring og smart vannstyring». De vil også tilby smart elbillading via smart elbilladere snart. Per i dag er man avhengig av å ha en elbilmodell GE sin app kan koble seg opp mot. GE opplyser at når disse nye tjenestene blir lansert, vil det påløpe kostander for disse tjenestene som vil ligge på fra 29,- i måneden. Disse tjenestene vil være frivillige å benytte seg av.

LOS vs. Tibber

LOS eies av samme eiere som Vibb og tilbyr også mulighet for sanntidsdata gjennom Oss brikken. For dette krever de at du kjøper brikken for 890,- og deretter betaler 29,- i måneden. LOS tilbyr også smartlading av elbil, men da trenger du tilgang til en app som de tar 9,- måneden for i tillegg til strømprisen. For å lade bilen og ha sanntidsdata må du derfor ut med 38,- i måneden i tillegg til påslaget på strømmen. De tilbyr imidlertid ikke styring av smartkomponenter.

Fjordkraft vs. Tibber

Fjordkraft sin spotpris-avtale er ikke blant de billigste. De tar 3,9 øre/KwH i påslag på spotprisen + 39,- i måneden. De ligger derfor litt over det jeg har betalt for strømmen fra Tibber i dag. Grunnen til at jeg allikevel har valgt å ta dem med her, er at de i sin app gir deg en mulighet til å se strømforbruket, spotpris, smartlading av elbil og i tillegg en mulighet til å koble opp en del smarkomponenter. De tilbyr også en mulighet til å se sanntidsdata for strømforbruket gjennom sin Fjordkraft puls. Denne koster imidlertid 695,- + 19,- ekstra i måneden. Skal du ha sanntidsdata vil du dermed ut med 3,9 øre/kWh + 58,- i måneden.

Elekt og Elkompis oppgir at de planlegger å komme med en løsning for sanntidsdata og smartstyring av komponenter, men per i dag tilbyr heller ikke de en slik løsning.

Konklusjon

Så skal vi konkludere må det være at det finnes gode alternativer der ute for deg som bare er ute etter billigst mulig strøm. For oss andre som har brukt Tibber til å følge med på sanntidsdata av forbruket og smartstyring av varme, elbil-lader og andre komponenter, er tilbudene imidlertid veldig begrenset, og til priser som ligger ganske mye over det vi betaler hos Tibber i dag. Så etter all min leting etter alternativer, ender jeg nok opp med å bite i meg irritasjonen min og bli værende hos Tibber.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Tibber eller andre kan komme med slike tjenester, helt uavhengig av hvilken strømleverandør man har. Da kunne man valgt fritt blant alle leverandører, og så styrt IoT komponenter etter strømprisen uavhengig av leverandøren. Siden Tibber og flere andre gjør et nummer ut av at de ikke skal tjene penger på strømmen, burde det jo uansett vært en no-brainer. Kanskje tjener de litt på strømmen allikevel???

Er du medlem av LO, OBOS, Coop eller Huseierne? Da tilbyr de fordelsavtaler på strøm. Ta en titt på vår artikkel som går nærmere igjennom disse avtalene og ser på om fordelsstrøm virkelig innebærer en fordel eller om det er billigere å velge andre avtaler.

5 kommentarer

 1. Jan Bratterud avatar
  Jan Bratterud

  Hei.
  Takk for research.
  Hva tenker du om de potensielle besparelsene Tibber tilbyr gjennom sin 20% rabattgaranti på smartlading?
  «Med smartlading aktivert i din Easee eller Zaptec ladeboks og en strømavtale med oss, garanterer vi at prisen på strømmen som går til smartlading er 20% lavere enn prisen for resten av forbruket ditt.»
  Dette er den eneste grunnen til at jeg foreløpig ikke har byttet til Vibb som ser ut som den beste utfordreren. Koster 9 kr mer i måneden, men har ikke påslag. Da er det eneste som virkelig skiller de 20% garantert rabatt på smartlading….

  1. Bjørnar Holmedahl avatar
   Bjørnar Holmedahl

   Ikke vurdert det spesifikt. Men dersom du smartlader vil du nok ofte kunne spare 20% også uten en slik garanti. Men selvfølgelig ikke noen garanti…

 2. […] også vår artikkel som tar for seg alternativer til Tibber. Den går nærmere inn på øvrige tjenester til leverandørene i tillegg til å se på […]

 3. Knut Pøschel avatar
  Knut Pøschel

  Elekt er historie og alle kunder har blitt «tvangsflyttet» til Vibb siden april 2023. Eneste minus var at jeg gikk glipp av vervepremie på 2-300kr 🙁
  Tenkte faktisk å flytte over likevel, men pga 1 øre/kwh …….

  Ellers er det verdt å vite at f.eks fjordkraft har et bra tilbud for LOfavør Spotpris til 10,00 kr/mnd + 1,60øre/KWH (+ TRUMFbonus), LOS COOP har 9kr/mnd + 3.65øre/kwh (+2% BONUS).

  Det var et selskap som tilbud -5øre/Kwh … men det var bare 1. året. Og AGVA har vel mange lokketilbud ….. MEN JEG HOLDER MEG TIL VIBB NÅ sålenge de ikke tar noe ekstra.

  1. Bjørnar Holmedahl avatar
   Bjørnar Holmedahl

   Har skrevet en egen sak om fordelsstrøm. Sjekk gjerne ut den også. https://www.nettguide.no/er-fordelsstrom-virkelig-en-fordel/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *