Er fordelsstrøm virkelig en fordel?

Mange fagforeninger og andre medlemsorganisasjoner tilbyr sine medlemmer strøm gjennom sine fordelsordninger. Men er det virkelig en fordel for deg som kunde å kjøpe strømmen din gjennom disse fordelsordningene?

Vi har sett litt på noen av tilbudene der ute og sammenlignet dem med tilbudene som er i markedet. Og våre undersøkelser viser at det faktisk er mye å spare på å IKKE gå på disse “tilbudene”. Det lureste du kan gjøre er å sjekke strømpriser på Elskling.no, Strøm.no eller på forbrukerrådets strompris.no.

Advertisements

Vi har samlet noen eksempler nedenfor som viser medlemstilbud opp i mot leverandørens billigste tilbud til alle kunder.

FjordkraftMånedsbeløpPåslag per kwh
LOfavør Innkjøpspris19,-5,49 øre
Spotpris Web (for alle)0,-0 øre
Strømpriser innhentet ca
kl 13:00 den 13. April 2020

Ved et månedlig forbruk på 1000 kwh vil LOfavør Innkjøpspris gi et månedlig påslag i strømprisen på kr 73,90. Velger du derimot Fjordkrafts billigste spotpris – Spotpris Web – slipper du unna med kr 0,- i månedlig påslag (NB: prisen forutsetter at det inngås avtalegiro og efaktura). Det gir en årlig besparelse på kr 886,80.

LOSMånedsbeløpPåslag per kwh
OBOS fornybar strøm9,-4,79 øre
Coop Strømavtale9,-3,45 øre
Digitalspot (for alle)0,-4,95 øre
Strømpriser innhentet ca kl 17:00 den 11. April 2020

Ved et månedlig forbruk på 1000 kwh vil OBOS fornybar strøm gi et månedlig påslag i strømprisen på kr 56,90. Coops medlemmer får et månedlig påslag i strømprisen på kr 43,50. LOS’ billigste spotpris som er tilgjengelig for alle – Digitalspot – innebærer et månedlig påslag på kr 49,50 (forutsetter at det inngås avtalegiro og efaktura). Det et dyrere enn Coop Strømavtale, men gir en årlig besparelse på kr 88,80 i forhold til OBOS avtalen.

NorgesenergiMånedsbeløpPåslag per kwh
Huseiernes strøm til medlemspris19,-2,99 øre
Gul Spot Lavpris (for alle)5,-4,49
Strømpriser innhentet ca kl 17:00 den 11. April 2020

Ved et månedlig forbruk på 1000 kwh vil Huseiernes medlemsstrøm gi et månedlig påslag i strømprisen på kr 48,90. Velger du derimot Norgesenergis billigste spotpris – Gul spot lavpris – må du ut med kr 49,90 i månedlig påslag. Her sparer medlemmene i Huseierne kr 12,- i året

Som dere kan se er det ingenting å spare på å velge medlemsstrøm i noen av disse alternativene sett opp imot det billigste alternativet – Fjordkraft Spot Web. Det billigste medlemstilbudet i denne sammenligningen – Coop strømavtale – gir et månedlig påslag på spotprisen på 43,50 – altså 23,60 mer i måneden eller 283,20 mer i året.

For å sammenligne har vi også tatt med noen andre rimelige spotprisavtaler vi fant på strompris.no. Som Fjordkraft Spotpris Web er også GNP Energy sin Marked online helt uten påslag. Velger du denne kan du altså spare kr 73,90 i måneden om du i dag har LOfavør innkjøpspris – noe som utgjør en årlig besparelse på kr 886,80.

StrømselskapAvtaleMånedsbeløpPåslag per kwh
GNP EnergyMarked online0,-0 øre
HafslundWebspot29,900 øre
Gudbrandsdal EnergiGE Spotpris9,-0 øre
Strømpriser innhentet ca kl 17:00 den 11. April 2020

Du må være klar over at de billigste alternativene ofte krever avtalegiro/efaktura. Men takler du det er det ingen grunn til ikke å bytte.

Det florerer av lokketilbud/kampanjer, men vi har valgt å ikke ta med slike da de ofte går over på en dyrere avtale etter en tidsperiode på 1 til 6 mnd. Husk å lese vilkårene nøye. OG; unngå avtaler med bruddgebyr.

Mitt råd: Takk aldri ja til tilbud du får fra telefon- eller standselgere fra strømselskaper. Det er ytterst sjelden at de gir deg sine beste tilbud gjennom disse kanalene. De fleste selskapene gjemmer også de billigste avtalene sine på nettsidene. (må aktivt søkes opp). Min anbefaling er derfor å bruke strompris.no. Og Les vilkårene nøye. Ikke velg et kampanjetilbud, men det tilbudet som gir deg best pris over tid.

Selv har jeg valgt å gå for Fjordkraft sitt Spotpris Web og har hatt det en stund nå. Veldig god pris, og gode vilkår. I tillegg tilbyr fjordkraft sine kunder fordeler som f.eks. rabatt på kaffe hos Narvesen, billigere leiebil, tilbud på elbillader

Vi gjør oppmerksom på at Nettguide.no har et annonsesamarbeid med Elskling, Strøm.no, Fjordkraft og Norgesenergi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.