Få penger for å bruke strøm

Strømprisene har økt drastisk den siste måneden. Da er det kjekt at flere strømleverandører nå har tilbud om spotpris med minus-påslag eller rabatt om du vil.

Advertisements

Selv valgte jeg å gå for et tilbud fra Norgesenergi for en stund tilbake som innebærer at jeg får 11,99 øre i rabatt per kWh. Jeg betaler altså spotpris minus 11,99 øre for strømmen.

I november resulterte dette faktisk i en regning på -42,36 kr (som ble trukket fra nettleien). Jeg fikk altså penger for å bruke strøm.

I tillegg til Norgesenergi tilbyr også Kraftriket, Agva og Ishavskraft strøm med minus-påslag. Agva tilbyr imidlertid ikke timesspot, men spot basert på gjennomsnittlig pris. Jeg har derfor valgt å utelukke dem fra oversikten.

StrømleverandørAvtaleRabatt på spotpris
Kraftriketwebspot-13,20 øre/kWh
NorgesenergiGul garantispot-11,99 øre/kWh
IshavskraftIshavsspot time kampanje-7,56 øre/kWh
Avtalene krever at du aktiverer e-faktura og avtalegiro

Med et månedlig forbruk på 1000 kwh vil du altså spare kr 132,- til kr 75,60 hver måned avhengig av hvilken leverandør du velger. I tillegg sparer du det du slipper å betale av månedsavgift eller påslag som du betaler i dag. Det er med andre ord penger å spare…

All good things must end
Men alle kampanjer har en bakside. Baksiden er at disse tilbudene kun varer i 6 måneder. Etter dette blir du automatisk flyttet til et dyrere produkt. Så for å sikre at du ikke blir sittende med en dårlig avtale må du ut og finne en ny avtale igjen om 5 måneder (da rekker du å bytte før perioden på 6 måneder har gått ut).

StrømleverandørAvtalepris etter 6 mnd
Kraftriketwebspotspot + 9,03 øre/kWh
NorgesenergiGul garantispotspot + Månedspåslag 47,- kr + 5,99 øre/kWh
IshavskraftIshavsspot time kampanjespot + 7.44 øre/kWh

Godt tilbud uten påslag
Vil du slippe å bytte avtale, finnes det også noen gode tilbud på strøm uten påslag, som ikke automatisk endres til en dyrere avtale.

StrømleverandørAvtalePris
FjordkraftSpotpris Webspot + 0 øre/kWh
TrøndelagKraftSpotpris Webspot + 0 øre/kWh
Rauma EnergiSpot Romsdalseggenspot + 0 øre/kWh
Alle avtalene krever efaktura og avtalegiro

NB! Nettguide har et annonsesamarbeid med Norgesenergi og Fjordkraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *