Slik finner du de billigste flybillettene

Vi nordmenn elsker å reise. De senere årene har vi i større og større grad gått bort fra å bruke reisebyrå til å finne og sette sammen reisen selv på internett. Og hvis du vet hvor du skal lete kan det være mye penger og/eller tid å spare. Men nettet flyter over av nettsteder som tilbyr flybilletter og det kan være vanskelig å vite hvilke sider som er lurt å bruke og hvordan man sikrer seg de beste prisene. Jeg tenkte derfor gi dere noen tips som jeg selv bruker når jeg skal finne de beste prisene på flybilletter.

Et sted jeg bruker å starte, er på en nettside få kjenner til: https://matrix.itasoftware.com

Advertisements

Her legger du inn hvor du vil fly fra og til. Deretter velger du «see calendar of lowest fares» og legger inn en dato i tidsrommet du ønsker å fly. På den måten finner du når det er billigst å fly.

Deretter velger du så hvor mange mellomlanding du aksepterer og om du aksepterer flyplassbytte etc. Jo mer fleksibel du er, jo billigere kan du få turen. Men med mange mellomlandinger tar turen lang tid, og behov for mat osv kan spise opp det du sparer.

Lavpris kalenderen viser når det er billigst avhengig av hvor lenge du ønsker å være borte.

Når du så har funnet den dagen du vil reise bruker jeg å bytte til Skyscanner.no for å finne hvilken side som selger den billigste billetten. Du kan eventuelt også bruke andre tilsvarende søkemotorer som Momondo. Selv foretrekker jeg imidlertid Skyscanner og bruker derfor den som eksempel.

Jeg syns det er nok med en mellomlanding og velger derfor å begrense resultatet til det.

Billigste flyvning med 1 mellomlanding er Qatar og Emirates på hhv. 6301,- og 6330,-
Etter å ha søkt på de samme datoene på Skyscanner ser jeg at jeg kan få samme flyvning med Emirates til 5386,-. Altså ca. 1000,- kroner mindre enn forespeilet. Godtar jeg 2 mellomlandinger kan jeg få billetten helt ned i 4570,-

Så er det bare å bestille billettene og se frem til turen min. Nå gjenstår det bare å finne hotell. Det skal jeg ta for meg litt senere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *